2018年12月英語(yǔ)四級(jí)聽(tīng)力真題解析:對(duì)話
時(shí)間:2018-12-15 14:43:00 來(lái)源:無(wú)憂考網(wǎng) [字體:小 中 大]Conversation 2
M: And where is this?
F :These photos are from the Taj Mahal in India. 【12】We went there about ten years ago for our honeymoon.
M: Was it romantic.
F: Yeah. The Taj Mahal was a very romantic place. The guide told usthere is a famous love story behind this building that all Indians learn inschool. I think it was during the 1600s and the princess at that time diedwhile giving birth to her 14th child. 【13】The Emperor loved theprincess so much and was so sad when she died that he ordered the palace to bebuilt for her in honor.
M: Wow ! That sounds very romantic. It looks amazing.
F: Yes it‘s gorgeous. It’s also larger in real life than it looks inthe photos. 【14】The building is very tall andthere are gardens in a wall around it all. It‘s all built in this white stoneand some walls of the building are decorated with jewels.
M :It must have been very crowded when you were there.
F: Yes it‘s a very famous tourist destination. So there are thousandsof visitors every day.
M: Was the rest of India crowded?
F:Yes,【15】very crowded in many cities. Itwas sometimes so crowded that it was difficult to walk along the streetsespecially through busy markets. And there are so many cars. Traffic wasterrible but the people were friendly. The culture isamazing and we had a great time.
M:What about the food?
F: the Indian food is great. There are lots of different dishes to tryand every region has its own special food.
Question 12: For what purpose did the woman go to India?
【問(wèn)題12】女人為什去印度:
【解析】第一題答案定位在對(duì)話的前兩回合,女人去印度度蜜月。
Question 13: Why was the Taj Mahal built?
【問(wèn)題13】泰姬陵建造的原因?
【解析】第二題定位在對(duì)話的第三回合,女人描述泰姬陵的歷史,提到公主生孩子的時(shí)候去世了,國(guó)王為了紀(jì)念公主。
Question 14: What does the woman say about the Taj Mahal?
【問(wèn)題14】女人描述泰姬陵說(shuō)了什么?
【解析】第三題定位在對(duì)話的第四回合,基本視聽(tīng)一致,女人描述建筑的墻壁鑲嵌寶石的特點(diǎn)。
Question 15: what is the woman‘s impression of Indiancities?
【問(wèn)題15】女人對(duì)印度城市的特點(diǎn)?
【解析】第五題定位在對(duì)話結(jié)尾,并且有轉(zhuǎn)折詞女人對(duì)印度的印象是擁擠,但是人很好。
溫馨提示:“考試采取“多題多卷”模式,試題順序不統(tǒng)一,請(qǐng)依據(jù)試題進(jìn)行核對(duì)!
點(diǎn)擊查看>>>2018年12月英語(yǔ)四級(jí)真題及答案
※2018年12月英語(yǔ)四級(jí)成績(jī)查詢時(shí)間:
根據(jù)歷年英語(yǔ)四級(jí)成績(jī)查詢時(shí)間預(yù)測(cè),2018年12月英語(yǔ)四級(jí)成績(jī)將于2019年2月公布,請(qǐng)廣大考生密切關(guān)注®無(wú)憂考網(wǎng)英語(yǔ)四級(jí)成績(jī)查詢專題!綾trl+D收藏】
- 2025下半年云南英語(yǔ)六級(jí)報(bào)名入口:http://cet-bm.neea.edu.cn(已開(kāi)通)
- 2025下半年云南英語(yǔ)六級(jí)報(bào)名時(shí)間、報(bào)考流程、條件及入口(9月16日-23日)
- 2025下半年山東英語(yǔ)六級(jí)報(bào)名入口:http://cet-bm.neea.edu.cn(已開(kāi)通)
- 2025下半年山東英語(yǔ)六級(jí)報(bào)名時(shí)間、報(bào)考流程、條件及入口(9月17日-9月22日)
- 2025下半年河北英語(yǔ)六級(jí)報(bào)名入口:http://cet-bm.neea.edu.cn(已開(kāi)通)
- 2025下半年河北英語(yǔ)六級(jí)報(bào)名時(shí)間、報(bào)考流程、條件、費(fèi)用及入口(9月16日-22日)
- 查看大學(xué)英語(yǔ)四六級(jí)考試全部文檔 >>
